Egy éjszaka kétszer is elvették a jogosítványomat – Decsi Diána tanúságtétele

Decsi Diána a tavalyi Máriabesnyői Mladifesten tett tanúságot az életéről és arról, hogyan cselekedett Isten az életében.

Kisgyermek volt, amikor a szülei elváltak s rengeteg sebet, elhagyatottságot élt meg a családjától. Mire 14 éves korára elkezdett bulizni, jött az alkohol és könnyebb drogok. Volt olyan éjszaka, amikor kétszer is elvették a jogosítványát. Egyre jobban eltávolodott a családjától.

Évekig jónak tűnt számára ez az élet, de kezdett a lelke egyre rosszabbul lenni. 22 évesen már érezte, hogy belül üres, szinte halott. Próbált segítséget kérni, de az orvosok nem tudtak segíteni rajta a gyógyszerekről. Egyszer valaki beszélt neki a Cenacolo Közösségről, de nem volt kedve imádkozni vagy apácának menni. Akkor ugyanis még nem ismerte Istent és nagyon távol ált tőle a hit.

Egy nagyon rossz éjszaka után jött a gondolata, hogy mégis menjen el a Cenacolo Közösségbe, Medjugorjébe. Mikor elment, egészen meglepő módon olyan érzése volt, mint mikor drogot szívott. Nagyon jó érzés volt a fiatalok között lenni és megtapasztalni a hely hangulatát. Végül egy évig volt kint a közösségnél, ahol meglehetősen szigorú szabályok között élt. Nem lehetett cigarettázni, nem volt TV, internet, ráadásul olaszul kellett beszélnie.

A tanúságtételt teljes hosszában meghallgathatjátok itt:

Ha szeretnéd idén te is élőben hallgatni a tanúságtételeket, gyere el a Mladifestre!