A Sancta Maria Choir – Táncolni és énekelni fogsz, az biztos!

A Sancta Maria Kórus 2006. február 9-én alakult, a medjugorjei Podbrdo jelenések hegyén. Tagjai libanoniak, de már a kezdetektől fogva mondható sokkal inkább nemzetközinek. Küldetésük a fiatalok megszólítása és biztatása arra, hogy lelkesedéssel és alázattal szolgálják a Katolikus Egyházat különböző rendezvényeken, spirituális koncerteken és miséken keresztül, országhatárokon (Libanon) belül.

Rövidesen egyre többen csatlakoztak a kórushoz, az ismertségük is túlnyúlt már Libanon határain, egyre több felkérést kaptak külföldön, hogy dicsőítsék és átadják a Szűzanya üzenetét és szeretetét a világon élő katolikus fiatalok számára.

Ekkor következett egy forduló a Kórus küldetésében, ami a fiatalok buzdítása és szívük örömmel megtöltése, az értük való imádkozás mellett az egyház egységéért való könyörgéssel is kiegészült. Így a kórus ma már különböző himnuszok és liturgiai előadásokat is tart, számos nyelven, köztük arabul, franciául, angolul, olaszul, spanyolul, horvátul, szírül, stb.

A kezdetektől fogva szolgálják Szűz Máriát és a közelmúltban követve Isten hívását, szolgáltak Rómában (Olaszország), Fatimában (Portugália), Lourdes-ben és Lisieux-ben (Franciaország), és Sodertalje-ban (Svédország). Napjainkban a „Mária gyermekei” szentmisén dicsőítenek rendszeresen, több mint 50 állandó taggal.