Ima a nőkért

By 2020-03-08Ima

Szerte a világban a mai napon a nőket ünneplik. Nem mindig szólt ez kedveskedésről, virágok és ajándékok özönéről, de ami még biztosabb, hogy sosem volt keresztény ünnep. A mai napon mégis arra hívunk benneteket, hogy imádkozzunk együtt a nőkért, asszonyokért, leányokért! Az ima eredetileg a 777 oldalán jelent meg.

Mennyei Atyánk, te alkottad a nőt, hogy a férfi társa legyen itt a földön. Te teremtetted és elégedett voltál alkotásoddal. Érintsd meg a mai napon különös szeretettel a nők szívét és erősítsd meg bennük a hitet, hogy értékesek a szemedben. Áldd meg őket, hogy a te tiszta, eredeti elképzelésed szerint tudjanak élni, és válaszolni a te hívásodra és szeretetedre!

Jézus Krisztus, mutass példát a mai napon különösen is a nők számára, hogyan kell Atyád szavát meghallani és követni őt. Addj bátorságot, hogy hitben járjanak és kövessenek téged a szűk úton az üdvösség felé!

Szentlélek, töltsd be a férfiak szívét is szeretettel, hogy a nőkben ne urat vagy szolgát lássanak, hanem társat, akivel közösen munkálkodhatnak itt a földön. Add, hogy a férfiak és a nők is megértsék, hogy Isten saját képmására teremtett mindnyájunkat. Vezesd a nőket, hogy megtalálják a hivatásukat, hogy kiteljesedhessenek az Istennek szentelt életben anyaként, feleségként, apácaként, özvegyként és hajadonként is!

Ámen