Ferences szerzeteseket tartóztattak le egy abortuszklinikánál

By 2019-01-04Hírek

Ferences szerzeteseket tartóztattak le az amerikai Trentonban, New Jerseyben még karácsony előtt két nappal, amiért rózsafüzért és bátorító üzeneteket osztogattak a Planned Parenthood abortuszklinikája előtt – írja több hírportál beszámolója alapján a mandiner.hu. 

Fidelis Moscinski atya és három társa a klinika épületében is osztogatták a rózsafüzéreket egy kis kártyával, amire lélekerősítő üzenet volt írva. A uCatholic portál cikke szerint a kártyára helyi életpárti tanácsadó telefonszámát írták, amivel az volt a szerzetesek célja, hogy az abortuszon gondolkodó anyák az életet támogató álláspontot, érveket is halljanak, ne csupán az abortusziparban érdekelt Planned Parenthood reklámszövegeit.

Ezen kívül a kártyán az alábbi szöveg is szerepelt; “az új élet, bár aprócska, a megismételhetetlen öröm ígéretét hordozza”. A portál arról is beszámolt, hogy a szerzetesek helyszínen tartózkodása idején volt egy pár, amely meggondolta magát és megtartotta gyermekét, amelyet Moscinksi atya győzelemnek értékelt.

A kiérkező rendőrök felszólították őket a távozásra, ám erre a szerzetesek nem voltak hajlandók. “Nem mehettünk el. Az ártatlan, születendő gyermekek hamarosan halálra kerülnek, ezért úgy döntöttünk, hogy ott maradunk” – mondta később Fidelis Moscinski. A hatóság emberei később a szerzetesek letartóztatása mellett döntöttek.

Forrás: S4C.news