Meghalni nem mertem – Szőke Tibor tanúságtétele

Az I. Máriabesnyői Mladifesten Szőke Tibor tett tanúságot élettörténetéről.  Szenvedélybetegség, válás, megtérés, hit.

Szőke Tibor egészen kisgyermekkorától kezdte tanúságtételét. Szülei válása, több költözés, nevelőapa és az első Miatyánk. Ezek töltötték ki első éveit. Iskolás korában hamar rájött, hogy a csúnya beszéddel könnyen a középpontba kerülhet. Hamar megismerkedett az alkohollal, 16 évesen pedig már az első drogszúráson is túlvolt. Ekkor már ismerte Istent, de hadilábon állt vele, mivel nem értette, hogy engedhet Isten annyi szörnyűséget.

20 évesen bekerült a zártosztályra, mivel a sok drogtól teljesen összeomlott idegileg. Az ottani idő alatt élte át, hogy Isten valóban átöleli őt. Ezek után még 8 éven keresztül gyógyszerezték, visszaesett, mire a negyedik visszaesés után eldöntötte, hogy ki szeretne jönni ebből. 24 évesen végre találkozott egy pszichiáterrel, aki végre meghallgatta, megadta neki azt a figyelmet, amire szüksége volt ítéletek nélkül. Közben folyamatosan kereste Istent és kisebb-nagyobb vargabetűkkel lassan kezdte elfogadni, hogy a Mennyei Atyára van szüksége.

A hosszú küzdelmek után szép lassan sikerült Istennel felépítenie magát. Mostanra két gyermek büszke édesapja, férj és a NAPiGE kitalálója, alkotója. Néhány éve kapott Istentől elhívást a pécsi roma szegregátumba.

Ha szeretnél találkozni Tiborhoz hasonló hiteles emberekkel, gyere el az idei Mladifestre május 24-26 között. Regisztrálj és gyere!