A Nyolc Boldogság Közösség ismét velünk lesz a Mladifesten

By 2019-04-30Civil falu

A Nyolc Boldogság Közösséget legtöbben a THN (Tábor Hegyi Napok) miatt ismerik. Remek hangulat, mély lelki élmények, fiatalok és rengeteg új barátság jellemzi ezeket a nyári táborokat. A szerzetesek lendületes tánca, vidám nevetése, energikus lendülete már az első pillanattól felkelti a fiatalok érdeklődését. Idén ismét velünk lesznek a közösség képviselői a Máriabesnyői Mladifesten.

A tavalyi fesztiválon főleg a táncoknál tűnhetek fel a közösség nővérei. Idén is készülnek már az énekekhez animációval, illetve a Civil faluban, az ebédszünetekben is megszólíthatjátok majd őket. Az alábbiakben videókat találhattok a tavalyi táncokról és egy kis leírást a közösségről.

A Közösség első magyarországi háza 1988 júniusában nyílt meg az Esztergom közelében lévő Péliföldszentkereszten, az akkoriban üresen álló szaléziánus rendházban. A tagok számának növekedése lehetővé tette egy új alapítás megkezdését, így született meg 1990. március 26-án a Közösség homokkomáromi alapítása. Az elmúlt huszonöt évben több helyen is jelen voltunk -­ rövidebb-hosszabb ideig -­ Magyarországon: Láziban, Kisnánán, Zalaegeszeg-Botfán. Első házunkat 1994-ben visszaadtuk az újrainduló Szalézi rendnek. 2006 szeptemberében néhány közösségi testvér a budapesti Örökimádás templomhoz tartozó plébániára költözött. Jelenleg tehát Magyarországon, két helyen élünk és szolgálunk, Budapesten és Homokkomáromban.

A Nyolc Boldogság Közösség karizmája és lelkisége:

Hivatásunk, hogy a Nyolc Boldogság útján járva, Krisztust követve válaszoljunk az egyetemes életszentségre való hívásra. Vágyunk, hogy egész életünket áthassa a Nyolc Boldogság Lelkülete (vö. Mt 5,1-12). Ahhoz, hogy az eljövendő élet reménységéről és öröméről tanúskodjunk, a Nyolc Boldogság embereivé akarunk válni. (Szabályzat 9.)

Az imádságra és annak számtalan formájára úgy tekintünk, mint az Atyával megélt baráti kapcsolat legkiválóbb eszközére ahhoz, hogy elnyerjük a Szentlélek kenetét. Lelkiségünk merít az Egyház új és a régi kincseiből egyaránt.

Fontos számunkra a spontán imádság, a szabad dicsőítés és a karizmák gyakorlása. Dicsőítésünkkel szeretnénk bekapcsolódni a mennyei dicsőítésbe, hogy ezzel is elővételezzük Isten Országát, és a benne megélt szépség, öröm és tűz révén Krisztus hiteles tanúivá váljunk. A karizmák gyakorlását a közös jó szemszögéből ítéljük meg, odafigyelve a Szentlélekre, hogy Isten bölcsessége szégyenítse meg az erőseket. Közösségünk merészen és bizonyossággal hirdetve az Isten Igéjét, bizalommal felel a Lélek különböző hívásaira. (vö. Élet Könyve 59.)

Forrás: nyolcboldogsag.hu A leírást szó szerint idéztük.

Én is szeretnék ebben részt venni, regisztrálok!