Martí Zoltán a 777 főszerkesztője is tanúságot tesz a Mladifesten

Martí Zoltán a 777 főszerkesztője is jelen lesz a II. Máriabesnyői Mladifetsen és szombat délelőtt tanúságot is tesz arról az elhívársól, mellyel elindította az oldalt szerkesztőtársaival. Alábbiakban kedvcsinálónak Martí Zoltánnal készült heti 7-es interjú kérdéseiből, válaszaiból szemezgetünk.

Hogyan lehet egy ilyen túlkínálatban elérni az embereket?

Két rendkívül elcsépelt szó jutott hirtelen eszembe: hiánypótlás és hitelesség. Tényleg ez a titok! Magyarországon egyszerűen nem volt még ilyen oldal, mint a 777. Ne gondolja persze senki, hogy nagy felméréseket végeztünk volna az oldal indítása előtt, szó sincs róla. Azért azt látjuk, hogy a “nagy biznisz” nem ezen a területen csíphető meg. Itthon egyszerűen nincs még meg annak a kultúrája, amit mi csinálunk.

Miért?

Jó kérdés. A hozzánk érkező olvasói visszajelzések nagy arányban arról szólnak, hogy mennyire jó, hogy mi segítünk az embereknek felvállalni a hitüket. Főként fiatalok, de idősebbek is erről írnak – egyszerűen egyébként úgy alakult, hogy az olvasótáborunk 90%-a harmincöt év alatti.

Tabut döntögetünk, a szó jó értelmében. Eddig kizárólag az egyházak kezelték az ezzel kapcsolatos kommunikációt annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mi nem az oltárról, hanem a templompadból írunk!

Ha egy kicsit is nézelődünk online, láthatjuk, hogy az emberek figyelmét alapvetően mi ragadja meg: negatívumok, botrányok, tragédiák. A krisztusi üzenet a végletekig pozitív és nem ilyen értelemben meghökkentő. Mi lehet a módja annak, hogy ennek ellenére eljusson az emberekig?

Először is fel szeretnénk azt mutatni, hogy mennyire jó és vonzó pozitív dolgokkal foglalkozni. Erre van igény, mert az emberek –  akármi van – a jót közelebb tudják engedni magukhoz.

Természetesen foglalkozni kell a negatív dolgokkal is, például hogy a világban sohasem volt még olyan méretű keresztényüldözés, mint napjainkban. Fel kell hívnunk a figyelmet a közel-keleti, afrikai eseményekre is. De ezektől függetlenül a 777 egy pozitív, apostoli utat mutat amikor azt vallja, hogy a hit nem magánügy.

Az egész munkánk pozitív tapasztalatokból építkezik, éppen ezért érezni – Offline alkalmainkon is- , hogy az oldalt belengi egyfajta pozitív légkör.

De örülök, hogy kimondtad az ‘apostol’ szót! Milliószor ismételt fogalom, amit túl ritkán tisztázunk. Számodra mit jelent apostolnak lenni?

Számomra elsősorban Krisztus követését az életemben. Nagyon félünk attól, hogy apostolokká váljunk, leginkább azért, mert Jézus első apostolaira, mint valami tökéletes, megközelíthetetlen figurákra tekintünk. Ők is tele voltak hibákkal, nem ez számít! Az egyik elárulta Jézust, a másik megtagadta, a harmadik fel sem ismerte miután feltámadt – a közös cél az, hogy igyekezzünk szentekké válni.

Magas a mérce, de elég ha ott kezdjük, hogy bátran felvállaljuk a hitünket a családunkban, az egyetemünkön, a munkahelyen, ahol az életünket éljük. Apostolnak lenni menő!

Forrás: 777-heti 7-es
Kép: 777

Regisztrálok a Mladifestre!