Termelői vásár is lesz a Mladifesten a Vedd Együtt! szervezésében

Hallottatok már a Vedd Együtt!-ről? “Közösségben. Tudatosan. Hazait.” Ez a mottójuk, ami egy fantasztikus kezdeményezést takar, amely összehozza a hazai termelőket, gazdákat és a vásárlókat. Ők is kitelepülnek a Mladifestre.

A Vedd Együtt! szervezésében teremelői vásár lesz 25-én a Mladifesten. Különböző szappanokat, fűszereket, teákat, illóolajat, szörpöket, étcsokoládékat, borokat és méhviszgyertyát is vásárolhattok majd. A helyszínen lesz lehetőséged megillatolni, megnézegetni a termékeket, de ha biztosra szeretnél menni vagy nagy mennyiségben vásárolnál, akkor előre le is adhatod a rendelésedet az oldalukon, amit előcsomagolva vehetsz majd át a fesztiválon.

Városainkban növekvő igényünk, hogy biztos forrásból származó, jó minőségű és egészséges élelmiszerekhez juthassunk. A nagyüzemi élelmiszeripar által kínált, általában kedvező árú és küllemében kívánatos termények és termékek megbízhatóságában már számos alkalommal csalódnunk kellett, mégis ezek teszik ki a megvásárolt élelmiszereink nagy részét – lévén, hogy ezek jól elérhetőek.

Vidéken – minden nehézség ellenére – még mindig vannak nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkező kistermelők, akik környezetkímélő módon gazdálkodnak, és olyan termékeket tudnak felkínálni, amit a saját családjaiknak is jószívvel adnak. Ezek értékesítése azonban évről évre nehézkes és bizonytalan a számukra.

A VeddEgyütt! program ezt a keresletet és kínálatot köti össze online piacterén. Közösségi vásárok létrejöttét támogatja azáltal, hogy online adatbázisán keresztül a közösségek termelőket, a termelők pedig vásárlói köröket találhatnak, akik ezután egymással egyeztetve önszerveződő módon hozhatnak létre vásárokat – ott és akkor, ahol és amikor az nekik megfelelő. Emellett olyan informatikai hátteret kínál, ami lényegesen megkönnyíti ezt a szervezési munkát.

Közösségben. Ez az értékesítési modell nagyban épít a közösség összefogására. A közösség lehet egy munkahely, iskola, lakóközösség, plébánia, sportkör – bármi, ahol többen összefognak, közös alkalmat szervezve rendelik meg a szükséges termékeket, vállalják, hogy a megrendelt dolgokat egy szűkebb időintervallumban átveszik, ezáltal is segítve a termelőket, akik így egy nap során több átvevőhelyen is ki tudják szolgálni a vevőket. Fontos kiemelni, hogy az összefogás az alapja annak, hogy megfelelő mennyiségű rendelés érkezzen a termelőkhöz, akiknek így megéri kiszállítani azokat.

Tudatosan. A VeddEgyütt! vásárok előrendeléssel működnek az online felületen, és ez a vásárlásnak egy tudatosabb módját segíti elő, hiszen átgondoltan, a valóban szükséges árukat szükséges mennyiségben fogjuk megrendelni. Fontos az is, hogy olyan termelőktől vásárolunk, akikről tudjuk: környezetkímélő módon gazdálkodnak, becsületesen dolgoznak, és rendesen kifizetik az alkalmazottjaikat. A termelőknek pedig csak azt és csak annyit kell kiszállítaniuk, amire rendelés érkezett. Így nincs felesleges rakodás, szállítás, nincs megmaradt termény sem, csökken az emberi és környezeti terhelés.

Hazait. A fentiekből következik, hogy a platform a hazai kistermelőknek nyújt értékesítési felületet, és törekszik arra, hogy minél közelebbről érkezzen meg minden a vevők asztalára. Fontos, hogy a termelőtől közvetlenül, vagy minél rövidebb értékesítési láncon keresztül jusson ez el a fogyasztókig – a gazdaságosság mellett ez a bizalom alapja is.

Itt tudod megtekinteni az eddigi kínálatot: VEDD EGYÜTT! VÁSÁR A rendeléseket 24-én 16.00-ig tudjátok leadni, hogy biztosan elő tudják készíteni a csomagokat a másnapi vásárhoz.

Jövök a fesztiválra!