Idézetek Szent II. János Pál pápától, a fesztivál ideji szentjétől

Ahogy a napokban bejelentettük, II. János Pál pápa lesz az idei fesztivál szentje, így a mottót is tőle választottuk. A szentéletű pápa nevét talán mindnyájan ismerjük, de egyre többen vannak azok, akik már nem ismerték őt, nem éltek az ő pápasága idején. Jöjjön néhány kedves idézet tőle!

„Krisztussal együtt járva az utat meg lehet szerezni az örömet, azt az igazit!” (2002., Torontó)

„Az ő szava élet, reménység, megbocsátás; az igazságosság és a béke szava. Halljuk meg!”

„Kedves fiatalok, a harmadik évezred kezdetén a ‘hajnali őrállót’ (Iz 21:11-12) látom bennetek” (2000., Vergata)

Ha kíváncsi vagy a saját misztériumodra, nézz Krisztusra, aki megadja neked az élet értelmét!” (Beszéd középiskolásokhoz, 1979.)

„Emlékezzetek rá, hogy soha nem vagytok egyedül, Krisztus veletek van az úton életetek minden napján. Meghívott és kiválasztott benneteket arra, hogy Isten gyermekeinek szabadságában éljetek!” (IVT Párizs, 1997.)

„A hit és az értelem olyanok, mint két szárny, amelyeken az emberi lélek az igazság szemléléséhez emelkedik; és Isten az emberi szívbe helyezte azt a vágyat, hogy megismerje az igazságot, egyszóval, hogy megismerje önmagát.” (Hit és ész c. könyv)

„Isten szereti a világot! És a visszautasítás ellenére, amire a világ képes, Isten mindvégig szeretni fogja. „Az Atya szeret titeket” öröktől fogva mindörökké” (1999., Homília)

„Ne félj! Tárd szélesre az ajtókat Krisztus előtt!” (1978., Homília)

„A boldogságok által ígért öröm Jézus öröme: az az öröm, amit ő az Atya iránti engedelmességben és abban keresett, hogy önmagát odaajándékozza testvéreinek.” (2002., Torontó)

 

Kép: szinhaz.hu