Amikor az Ifjúsági Világtalálkozó egyben lagzi is

By 2019-01-21Hírek

A fiatal lengyel pár, Jakub és Martyna, akik a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón ismerkedtek meg, a mostani panamai Ifjúsági Világtalálkozón kötöttek házasságot.

Sok kapcsolat szövődött az Ifjúsági Világtalálkozókon. Különleges a lengyel Jakub és Martyna esete. A 25 éves Jakub Włoch és a 20 éves Martyna Gergont a 2016-os krakkói Ifjúsági Világtalálkozón voltak önkéntesek. Martyna elmondta, hogy a krakkói találkozó hihetetlen hete alatt ismerték meg egymást, és kapcsolatuk most érkezett el a házasságig, melyet január 16-án kötöttek az egyik panamai plébánián, a panamai Ifjúsági Világtalálkozó kezdetén.

Los esposos Jakub y Martyna Wloch son recibidos en la parroquia San Miguel Arcángel de Monagrillo de Chitré. Inicia la celebración matrimonial con tradiciones polacas.

Közzétette: Reformaseoyehd – 2019. január 16., szerda

A nászmisét a lengyel fiatalokat elkísérő egyik atya, Michell Filar celebrálta lengyelül, de volt spanyol tolmács. hogy a helyiek se maradjanak ki ebből a szép ünnepből. A nászmisén mintegy 300 lengyel zarándok, és közel 100 helybéli vett részt.

Panamában a lengyelek az Európából érkező egyik legnépesebb zarándokcsoport, mintegy 700 lengyel fiatal van jelen. Az Ifjúsági Világtalálkozón a magyarokat is több csoport is képviseli Magyarországról és Erdélyből is.

Forrás: mariaradio.hu