Aki a Nutellát kitalálta, rossz ember nem lehet!

By 2019-02-05Egyéb

Michele Ferrero, a Nutella kitalálója 2015. december 14-én hunyt el. Szintén neki köszönhetünk olyan édességeket is, mint a Mon Chéri vagy a Kinder csokoládé. A cég ma már több, mint 8 millió eurós hasznot hoz évente Michele fiának, Giovanninak, amiből 1,7 millió eurónyi bevétele csak a Nutellából származik.

Michele Ferrero 26,8 milliárd dolláros vagyonával nemcsak Olaszország leggazdagabb embere, de hívő katolikus is volt. 1996-ban a róla elnevezett cég keletkezésének ötvenedik évfordulóján a következőt nyilatkozta:

“A Ferrero minden sikerét a Lourdes-i Szűzanya közbenjárásának köszönheti. Nélküle nem is jöhetett volna létre a cég.”

Az üzletember Mária iránti tiszteletét jelzi az is, hogy a Nutella minden gyárában található egy Szűzanyát ábrázoló szobor. Ráadásul Michele Ferrero minden évben elzarándokolt Lourdes-ba, és rendszeresen rendeztek zarándokutakat a cég alkalmazottainak is.

A milliárdos egy valódi minőségi édességbirodalmat épített ki. 2006-os nyilatkozta szerint, számára az volt a legfontosabb, hogy minden alkalmazottjának biztos és magas színvonalú megélhetést biztosítson.

A Nutella gyár eddigi történetében kizárólag egyetlen család birtokában volt, és a világ egyik vezető édességgyárává nőtte ki magát. Termékei megtalálhatóak a világ 53 országában, és 20 gyárában több, mint 34 000 alkalmazottat foglalkoztat.

A Nutella mindenkori tulajdonosának birtokában van egy kakaóbab- és mogyoró alapú “szuper krém” recept. Mivel Olaszországban a mogyoró jobban megterem, mint a kakaóbab, ez a szuper krém a lehető legtöbb mogyoró hozzáadásával igyekszik megtartani az édesség kakaós, krémes jellegét.

Michele Ferrero 1964-ben nevezte el a krémet “Nutellának”. Azóta a cég évente több, mint 365 000 tonnányit ad el a népszerű édességből.

Forrás: 777blog.hu