Jön “A meg nem született gyermek” szobra a Civil faluba

By 2019-03-01Civil falu

Martin Hudacek alkotása, a “Meg nem született gyermek szobra” a világ minden táján segít a nőknek és családjuknak a múlt sebeinek feldolgozásában. Ez a vándorszobor Máriabesnyőre látogat majd a Mladifest alatt.

A megbocsátást hirdető szobor nők ezreinek adta vissza a már-már elfeledett lelki békét. A meg nem született gyermek emléke sokaknak mindennap visszatérő fájdalom, amiről alig mernek beszélni. A szoborral való találkozás enyhülést nyújt ezekre a sebekre, segít feldolgozni az abortusz(ok) emlékét.

Hogyan is néz ki ez a szobor?

Azoknak, akik még nem ismerik, érdemes egy kicsit szavakkal leírni, hogy miről szól. Egy márványból és üvegből készült alkotásról beszélünk. Két alak látható rajta, a márványból készült, térdelő, arcát a tenyerébe fordító szomorú anya és a vele szemben álló, üvegből készült, kezét az anya feje felé helyező hét éve körüli kislány. A kislány amellett, hogy megbocsátón az anya felé nyújtja a kezét, még lép is felé egyet. Nem kérdez, nem von felelősségre, megérti az anya fájdalmát. Ez a lényege ennek a szobornak: azok a nők, akik ráeszmélnek az abortuszok súlyára, nem beszélhetnek róla. A társadalomban nem elfogadott az a fájdalom, ami az abortusszal jár.

Nemrégiben útjára indult tehát hazánkban is a „Meg nem született gyermekek” szobra, hogy begyógyítsa az abortusz okozta sebeket, helyreállítsa az anya-gyermek kapcsolatokat, ahol ezek sérültek. Nem tudjuk, hogy kire milyen hatással van az alkotás, de a visszajelzésekből tapasztaljuk, hogy sok nőnek és férfinak, anyának és apának segített már a történetük feldolgozásában.

Forrás: Szobor az életért
Kép: csaladhalo.hu