Az egyházak egységbe tömörülését szorgalmazza a libanoni elnök

By 2019-03-30Hírek, Szemle

A keresztény egyházaknak együtt kell működniük, hogy a jövő kihívásait sikeresen átvészeljék – mondta Michel Aoun libanoni elnök. A beszámoló az S4C.News oldalán jelent meg és változtatás nélkül közöljük.

A libanoni államfő kijelentése azt követően hangzott el, hogy személyesen fogadta Joseph Kassab lelkészt, a Szíria és Libanon Protestáns Szinódus vezetőjét – írta az aleteia.org arab nyelvű oldala.

A libanoni baldati.info online hírportál szerint az ország elnöke kiemelte, hogy az egyház fontos szerepet tölt be hazája mindennapi életében, és segítheti a politikai életben tapasztalható korrupció felszámolását. Michel Aoun, a keresztény maronita egyházhoz tartozó elnök fontosnak nevezte az egyházak társadalomban betöltött szerepét.

Az egyház erős kapcsolatot ápol a társadalommal és annak minden egyes tagjával. Fontos szerepet tölt be a libanoniak életében. Kiemelt feladatot lát el az oktatásban, az egészségügyben és a szociális ellátásban egyaránt – hangsúlyozta Aoun.

A keleti egyházak megerősítik a vallási, kulturális és társadalmi identitást. Nagyon fontos lenne a keresztény egyházak egységbe tömörülése, hogy helyt álljanak a jövő kihívásai közepette is – idézte Aoun szavait a Lebanonnews.

Libanonban megközelítőleg egy tucat keresztény egyház működik, többségük ősi eredetű keleti rítusú, de jelen vannak kisebb protestáns egyházak is. A közel-keleti országban a legerősebb és legnagyobb létszámmal bíró egyház az Antióchiai Szír Maronita Egyház. A libanoni alkotmány szerint az ország államfője kizárólag maronita keresztény lehet.

Kassab Adonis

Forrás: S4C.News