Rémálmoktól a Megváltó békéjéig – Kiss Anikó nővér hivatástörténete

Kiss Anikó nővér nem akárhonna indult. Eredetileg meg sem volt keresztelve, de Krisztus különleges módon hívta magához. Ismerkedésük történetéről és Anikó nővér élettörténetéről olvashattok az alábbiakban.

Kiss Anikó nővér 1977. december 17-én született egy nem kifejezetten vallásos családban. Mivel a kommunizmus miatt amúgy sem volt könnyű vallásos életet élni, őt már meg sem keresztelték. Bár több “traumán ” is keresztül ment, szülei például 1 éves korában válatak el, kifejezetten szerető családban nőhetett fel. 10 éves volt, amikor megjelent az életében egy visszatérő álom. Háború, dögvész, halál volt álmában, ami pusztított mindent és mindenkit. Sorra meghaltak a szerettei, majd ő maga is. Álombéli halála után látta, hogy ez a pusztulás az egész Földön terjed. Ettől egészen kétségbe esett, hogy nem lehet így vége mindennek. Egy alkalommal, mikor nagymamája elvitte a templomba, megérzett Isten jelenlétéből valamit és kérte, hadd keresztelkedhessen meg.

1988. augusztus 7-én végül megkeresztelkedett Anikó nővér. Azon az éjszakán ismét álmodta a rémséges történéseket, de mielőtt minden elpusztult volna , egy fénypont kezdett közeledni hozzá. A fényben egy alak jött felé és béke töltötte el. Akkor tudta, hogy ő a Teremtő. Attól a naptól fogva elkezdett hittanra járni és ezzel párhuzamosan elkezdődtek a megpróbáltatásai. Szóbeli és fizikai bántalmazások a tanároktól, osztálytársaktól, egészen a szakközépiskola negyedik osztályáig, ami már a rendszerváltás után volt pár évvel.

Érettségi után az Úr kifejezett hívására elkezdte teológiai tanulmányait és belépett a Kalocsai Iskolanővérekhez. Hamarosan kiderült azonban, hogy az Úr nem oda hívja, így hazaköltözött és nem sokkal később a Kamilliánusoknál próbálkozott, de ott sem találta meg a helyét. Egészen elszomorodott, és a két sikertelen próbálkozás után már arról is kezdett letenni, hogy apáca legyen. Elhelyezkedett az egészégügyben és próbálta meggyőzni magát, hogy számára is a családalapítás lenne a jó út. Ebben az időszakban kapott meghívást egy MÉCS napos lelkigyakorlatra, ami fiataloknak szólt. Kis hezitálás után elment rá és ez jelentette életében a nagy fordulóponot.

A lelkigyakorltaon Isten szembesítette a sebeivel, múltjával és egyben gyógyította is őt, majd elé hozta a Regina Pacis Közösséget. Meglehetős kételyekkel indult  a közösség megismerésére, hiszen két kudarca volt már, ráadásul az olasz közösséghez magabiztos nyelvtudás is szükségesnek tűnt. Ezen kívül a családja sem támogatta és a fix munkahelyét sem tűnt jó ötletnek feladni. Több nehézség ellenére 2005 őszén belépett a közösségbe Czestochowa-ban. 2010. október 30-án volt a beöltözése és az első fogadalomtétele. 2017. december 8-án pedig örökfogadalmat tett Medjugorjéban. Ahogy ő megfogalmazta: 

“Belepés Czestochowa-ban, örökfogadalom Medjuban… az utam Mariától Máriáig.”

Jelmondata: 

“Az élet nem egy túlságosan komoly dolog, hiszen az élet mindig ünnep, az ember csodálatos szeretet-kalandja az ő Istenével.

Hogyan kerültél végül Medjugorjéba?

Ide helyeztek. Eredetileg 2017. február 19-én érkeztem Medjuba. Egy hónapra küldtek segíteni az itteni közösségnek… és még nem telt el az egy hónap.

Mivel foglalkozol Medjugorjéban?

Idekint változó, hogy mivel foglalkozom. Mint közösség, együttműködünk egy szociális központtal, akik családokat egy egyedül elő időseket bíznak ránk. Őket látogatjuk és segítjük amivel tudjuk. Ezen túl csoportokat fogadunk, tanúságtételeket tartunk olasz és magyar csoportok részére. Lelki vezetés a jelenések hegyére és a Križevacra. Szállás és szentmise szervezés és amire igény van.

Anikó nővér tanúságtételét élőben is hallhatjátok majd a Máriabesnyői Mladifesten. Gyertek el és ismerjetek meg egy személyesen egy apácát!

REGISZTRÁCIÓ