Mindenkire vonatkozik az élet védelme. Vagy mégesem?

By 2019-03-31Életvédelem

A CitizenGo szervezete, akivel a Civil faluban is találkozhattok a Máriabesnyői Mladifesten, ismét fontos téma mellett áll ki. A fogyatékkal élő emberek fogantatástól számított védelméért szállatak síkra.

Egy emberséges társadalomban nem szabad elvenni azon emberek életét, akik valamiben különböznek a többségtől, pl. valamilyen fogyatékossággal élnek. Ehelyett szeretettel és törődéssel kell őket (és családjaikat) körülvennünk egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

Alapvetőnek és természetesnek tűnhet ez a megállapítás, de sajnos a gyakorlat ma mást mutat: világszerte bevett szokás lett a fogyatékos (pl. Down-szindrómás) emberek méhen belüli szisztematikus kiiktatása.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon a fogyatékos embereket idősebb koruktól védi csak a törvény, mint az ép fejlődésű embereket…

Egy egészséges magzatot 12 hetes korától védinek az abortusztól a magyar törvények. Egy olyan magzat viszont, akit a fogyatékosság 50%-osgyanújával diagnosztizáltak, szabadon abortálható  a 12-20. hétig, sőt, egyes esetekben akár a 24. hétig is.

Tekintettel arra, hogy a prenatális vizsgálatok, melyek következménye leggyakrabban a fogyatékos emberek születésének megakadályozása, felerősítik a társadalomban a fogyatékos emberekkel szembeni negatív előítéleteket és elnyomó tendenciákat…

Tekintettel Ferenc pápa gondolataira a fogyatékos gyermekek abortálásáról…

„Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világ szörnyülködött azon, amit a nácik műveltek, hogy ‘gondoskodjanak’ a faj tisztaságáról. Ma ugyanazt tesszük, csak fehér kesztyűben!”

Kifejezve aggodalmunkat és tiltakozásunkat a fogyatékossággal élő embereket sújtó diszkrimináció és eugenikus gyakorlatok kapcsán, a petícióhoz csatlakozva kérjük a Kormány tagjait és a parlamenti képviselőket:

Alkossanak jogszabályt a fogyatékossággal élő emberek fogantatástól kezdődő esélyegyenlőségéről, illetve diszkriminálásuk, és minden eugenikus gyakorlat megszüntetéséről és tilalmáról.

Önre is szükség van, hogy megszüntessük az eugenika magyarországi gyakorlatát! Csatlakozzon Ön is a Down-szindrómás és fogyatékos emberek védelméhez, tegyük egy kicsit jobbá és emberségesebbé a világot!

Itt írhatod alá a petíciót (forrás): CitizenGo