Nawar Sheer tanúságtétele Isten csodás tetteiről Irakban

Nawar Sheer Észak-Irakból egy kis településről származó keresztény fiatalember, aki a 2018-as Máriabesnyői Mladifesten 

Nawar beszélt egy rokonáról, aki pap volt és egy nap miután befejezte a szentmisét, megölték. Halálának helyszíne zarándokhely lett, ahol a egy kis bemutatószobát is létre hoztak vértanúság, hogy az odalátogatók jobban megérthessék a vértanúságot.

2016. novemberében az Iszlám állam egy része megtámadta Kirkuk városát, ahol a kormányzati épületek voltak a fő célpontok, de a káld érsekség által bérelt házak közül is megtámadtak négyet. Ezekben a házakban kimondottan üldözött keresztények laktak, akiknek lakhatást biztosított az egyház. Az egyik házba be is törtek a terroristák és menedéknek használták az épületet, miközben 7 lány, aki ott lakott az ágyak alatt bújt el. 18 órán keresztül nem  mozdultak, nehogy észrevegyék őket. Nawar így fogalmazott:

“Isten elvakította a terroristák szemeit, hogy ne vegyék észre a lányokat.”

Istennek hála mindegyik házból sikerült kimenekítani az ott meghúzódó menekülteket. Nawar több tragikus eseményről is beszámolt, ami a keresztényeket érte az elmúlt időszakban, de kihangsúlyozta, nekik az a hazájuk és ott vannak a keresztény gyökereik. Bíznak benne, hogy egyszer béke lesz Irakban.