Csaba testvér árvái is várják a pápát Csíksomlyóra

By 2019-05-14Hírek

Csaba testvér és gondozott gyermeikei épségben hazaértek római útjukról, ahol Ferenc pápával is találkoztak. Most pedig örömmel készülnek június 1-jére, amikor a pápa látogatja meg őket Csíksomlyón.

Istennek hála gyermekeink is haza értek a Kárpátmedencébe mindannyiunk közös szülőföldjére, Rómából, mely szintén mindannyiunk szülőföldje, hisz nem csak magyarok, de a keresztségben Romai Katolikusok is lettünk!! Igen, Római Katolikus vagyok ezért én is vállalom, az 1523-ban elhunyt Lászai János, gyulafehérvári kanonokot hitvallását, mit ő a sírkövébe faragtatott: “Vándor, ha látod, hogy az, ki a fagyos Dunánál született, most római sírban pihen, ne csodálkozz: Róma mindannyiunk hazája.” Európába mi hitünk alapján is belegyökereztünk! Ezért is olyan nagyszerű dolog, hogy most június 1-én Ferenc pápa Egyházunk legfőbb lelki atyja meglátogat bennünket Csíksomlyón.

Örömmel osztom meg a Vatikán hivatalos lapjának a beszámolóját gyermekeink Rómában tett látogatásáról! Egyházam iránti gyermeki szeretettel, Csaba t.

Kép: pannonrtv.com