Ilyen volt a II. Máriabesnyői Mladifest zárónapja

By 2019-05-27Beszámoló

Két fergeteges nap után vasárnap gyönyörű napsütésben ért véget a II. Máriabesnyői Mladifest. Itt olvashatjátok ról a beszámolót.

Vasárnap reggel igazi nyári időben érkeztek meg a zarándokok a térre, hogy a reggeli után 9-től együtt énekeljenek az Új Esély Zenekarral és elmondják a reggeli imát Bese Gergő atyával. Utána rögtön érkezett a dobogóra Varga István jövőkutató, aki a mai modern világ kihíívásairól, az online tér jelentőségéről és az azon való megjelenés módjairól beszélt. Utána következett Szabó Balázs gospelénekes, ezúttal prózában. Saját életútjáról, megtéréséről mesélt a résztvevőknek, akik sűrű tapssal jutalmazták őszinteségét, és sok nevetéssel a vicceit.

A két tanúságtétel után a zárószentmise következett, melyet Sztankó Attila, Máriabesnyő plébánosa celebrál, sok paptestvére kíséretében. A Szentmisén a helyi hívek is résztvettek, így zsúfolásig megtelt a bazilika melletti tér fiatalokkal, családokkal, de még az idősebb hívek is érdeklődéssel érkeztek, hogy kicsit bepillanthassanak az ifjúsági fesztivál hangulatába.

A misét követően köszönetet mondtak minden segítőnek, szervezőenk, aki részt vett a fesztivál előkészítésében, lebonyolításában. Valamint a Sancta Maria Choir is köszönetet mondott Bese Gergő atyának és Deák Rolandnak, akik mindenben igyekeztek a kórus rendelkezésére állni és megszervezni, hogy otthonosan érezzék magukat Magyarországon. A sok köszönetmondás után elindultak haza a zarándokok, miközben még percekig zengett a téren búcsúzóul a libanoniak éneke.

Ez úton szeretnénk ismé kifejezni a hálánkat, hogy ennyien eljöttetek a fesztiválra, velünk dicsőítettetek, ünnepeltetek. Reméljük, hogy mindnyájan megkaptátok az új szívet, amiről az egész fesztivál alatt szó volt.