Pannonhalmiak a Máriabesnyői Mladifesten

By 2020-02-13Beszámoló

2019-ben megrendezett II. Máriabesnyői Mladifestről írtak beszámolót a pannonhalmi résztvevők. Az írás a pannonhalmi városi újságban jelent meg.

2019-be immáron másodszorra került megrendezésre a Medjugorjei Mladifest mintájára épülő Máriabesnyői Mladifest ifjúsági fesztivál, mely Medjugorje üzenetét és hangulatát igyekszik  kis hazánkba hozni,és mi természetesen idén is ott voltunk. A tavalyi találkozó színvonalából kiindulva idén is nagy elvárásokkal érkeztünk Besnyőre, mely ez alkalommal sem okozott csalódást, sőt… 🙂

A szervezők figyelmességét dícséri, hogy a remek programokon felül, kiváló mínőségű zenei háttérről is gondoskodtak a libanoni Santa Maria Kórus, lengyel vendégénekesek és a székesfehérvári Új Esély Dicsőítő Zenekar személyében. Mindennapos szentmisével, szentségimádással, rózsafüzérrel, gyónási lehetőséggel, sőt liturgikus táncokkal és gyertyafényes dicsőitéssel is várták a fesztiválra látogatókat, melynek idei  mottója ˝Új szívet adok nektek!˝. A fesztivál előadói között köszönthettünk olyan méltán híres embereket, mint Böjte Csaba testvér, Marinko atya ( Medugorje plébánosa), Nagy Bálint SJ, Martí Zoltán a 777 főszerkesztője, Hardi Titusz OSB vagy épp egyik személyes kedvencünk Holló András kerekesszékes tánctanár.  Javulást is jelenthetünk a tavalyi egészen jónak mondható étkeztetés idénre kifejezetten jóra fejlődött! Még finomabb menü és gyors kiszolgálás várta az ide látogatókat.

/Mecsériné Simon Bernadett és Mecséri Péter/


Az idei fesztivál időpontja pont a nagy év végi hajtás előtti hétvégére esett. Emiatt kicsit feszülten indultam el péntek reggel Máriabesnyőre a barátnőimmel. Ilyesmi kérdések kavarogtak bennünk: Vajon jó ötlet-e pont a dogaáradat előtt kihagyni egy hétvégét? Nem kellene inkább az utolsó témazárókra készülni? A Mladifesten eltöltött csodálatos három nap segített magunk mögött hagyni a hétköznapok nyomasztó szürkeségét, feledni a szélsebesen végéhez közeledő tanévet, és a fejünk felett tornyosuló feladatokat. Az ott eltöltött időben sikerült teljesen kikapcsolódni, lelkileg feltöltődni, új barátokat szerezni. S ami talán a legfontosabb: kicsit közelebb kerülni Istenhez! Az induláskor felmerülő kérdésekre a válasz egyértelműen az, hogy egy ilyen élményt kár lett volna kihagyni! 🙂

/Lüvi Adél/

Én önkéntesként vettem részt a Máriabesnyői Mladifesten, és nagyon élveztem. A szervezők segítőkészek voltak, mindig megtalálták a megoldást a problémákra, ezen kívül igyekezték biztosítani számunkra, hogy minél több programon tudjunk részt venni. Számomra ez egy felejthetetlen élmény volt, és mindenképpen szeretnék jövőre is menni.

/Hunyady Zsuzsanna önkéntes/


A tanúságtételek minden esetben megerősítenek hitemben. Most különösen sokat nyújtott Holló András kerekesszékes tánctanár tanúságtétele, példaszerű számomra az ő “harcos” mentalitása, hite, melyet szeretnék én is megerősíteni magamban. A nemzetközi zenekar alakítása is hittel teli és fergeteges volt. Medjugorje három napra Máriabesnyőre költözött.

/Simon Péter fotós/


A lelki programok mellett nagyon tetszett a templom túloldalán megépített civil falu. A cserkészek programjai különösen lefoglaltak: vidám játék, kézműveskedés.

/Simon Tamás/


Gyönyörű volt a szombat esti gyertyagyújtás. Egyre több gyertya égett, jelképezve Krisztus világosságát. Fantasztikus volt, hogy egy célért ennyi ember összegyűlt. A libanoni , lengyel és szombathelyi közös kórus, zenekar dalai a szívemig hatoltak.

/Bogdán Móni/


Két napot töltöttünk ezen a nagyszerű fesztiválon Máriabesnyőn. Nagyon tetszett a hely, ahol ez a jó hangulatú együttlét megvalósulhatott. A libanoni kórus gyönyörű, szívet melengető zenéi az egész rendezvényt átölelték. A tanúságtevők hiteles előadásai, a zenés-táncos dicsőítések, a szerzetesek jelenléte megerősítették hitünket, és új lendületet adtak életünkhöz. A civil faluban találkozhattunk nagyon kedves emberekkel, akik mind Isten szeretetét közvetítik. Az általuk képviselt közösségekbe bárki be is tud kapcsolódni. Rengeteg jó könyvet kínáltak itt, amelyek tartalmas olvasnivalót nyújtanak az egész család számára. Lélekben megerősödve, vidámsággal a szívünkben és szép emlékekkel gazdagodva térhettünk haza.

/Ombodiné Deé Judit és családja/

Ezúton is szeretnénk megköszönni Bese Gergő atyának és a többi szervezőnek, önkéntesnek, szállást adó kedves családnak, előadónak, zenésznek valamint nem utolsó sorban a besnyői hívőközösségnek, hogy lehetővé tették ezt a 3 napos lelki felfrissülést Magyarország szívében, Máriabesnyőn. 

A cikket összeállította Mecsériné Simon Bernadett és Mecséri Péter.

Képek: Schwab Robin