Ferenc pápa – Húsvéthétfőn

A pápa imája az odaadón szolgáló és veszélyeztetett helyzetű nőkért

 

A Regina Coeli elimádkozása után Ferenc pápa, utalással a nők szerepére az elhangzott evangéliumi szakaszban, elismerését fejezte ki azoknak a lányoknak, asszonyoknak, akik a jelenlegi egészségügyi vészhelyzet idején másokat ápolnak: orvosnők, ápolónők, a közbiztonság fenntartói, börtönőrök, az élelmiszerüzletek alkalmazottai.

Azokra az édesanyákra, nővérekre, nagymamákra is gondolt, akik bezártan élnek ezekben a napokban az egész családdal, gyermekekkel, idősekkel, fogyatékkal élőkkel. Őket olykor az a veszély fenyegeti, hogy az erőszak áldozataivá válnak, mivel túl nagy terhet jelent az összezártság.

Imádkozzunk értük, hogy az Úr adjon nekik erőt, közösségeink pedig nyújtsanak támaszt nekik és hozzátartozóiknak, buzdította a híveket Ferenc pápa, azért fohászkodva az Úrhoz, hogy adjon erőt a nőknek szolgálataik folytatásához.

Húsvét hetében a pápa közelségéről és szeretetéről biztosított azokat az országokat, amelyeket különösen sújt a koronavírus járvány, ahol nagyon magas a fertőzöttek és elhunytak száma, különösen Olaszországban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Franciaországban – hosszú a lista. A pápa mindnyájukért imádkozik – hangsúlyozta Ferenc pápa, ismételten imáiról és közelségéről biztosítva a szenvedőket.

Végül megújította húsvéti jókívánságait, kérve, hogy maradjunk egységben az imában és az egymásnak nyújtott kölcsönös segítségben, hiszen mindnyájan testvérek vagyunk.

Forrás: vatikan news

Fotó: malaysiagazette.com