Első nap a Máriabesnyői Mladifesten

By 2019-05-25Beszámoló

A libanoni Sancta Maria Kórus énekével ünnepélyesen elkezdődött 24-én a II. Máriabesnyői Mladifest. A tér zsúfolásig megtelt fiatalokkal és az előzetes időjárásjelentések ellenére még a nap is kisütött.

A fesztivál megnyitóján felvonultak a rendezvényen résztvevő országok zászlói és a fesztivál szentjeinek zászlói: Néri Szent Fülöp, Kalkuttai Szent Teréz és Szent Charbel. Először Máriabesnyő plébánosa, Sztankó Attila köszöntötte az egybegyűlteket. Még a linbanoniakhoz is szólt pár mondatot franciául. Utána Rétvári Bence államtitkár, Vécsey László képviselő következett, majd Böjte Csaba testvér vette át a szót. Rövid bevezetője után átadta a színpadot a dévai fiataloknak, akik előadták Szent Ferenc életét. Ezek után Azbej Tristan államtitkár mondott pár személyes gondolatot.

A beszédek után következett Marinko atya vezetésével a rózsafüzér. Ez után pedig a szentmise, melyet Hardi Titusz atya celebrál. A prédikációban arra buzdított bennünket, hogy döntsük el itt és most mit teszünk azért, hogy ne kőszívvel éljünk. Kihangsúlyozta:

“Felelősek vagyunk a szívünk állapotáért, még a kőszívűek is a kőszívükért.”

A mise után egy rövidebb elmélyülésre lehetőséget adó szentségimádás volt Marinko atya vezetésével. Az este egy fergeteges hangulatú dicsőítőkoncerttel zárult a libanoni kórus jóvoltából. A Nyolc boldogság közösség segítségével az énekekhez kacsolódó táncokban mindenki aktívan bekapcsolódhatott.