Mit tesznek a papok a járvány idején?

By 2020-03-22Lelkiség
Lehet-e gyónni, vagy lelkibeszélgetést kérni a papoktól a járvány idején? Mi lesz a szentmisékkel és mi várható húsvétkor? A járvány idején tapasztalt nehézségekről és lehetőségekről beszélt Bese Gergő atyával a Mandiner podcastjében.

A podcastet a Mandiner oldalán lehet meghallgatni: ITT

Bese Gergő atya a beszélgetés elején az online távoktatás kezdeti sikereiről és kihívásairól is beszélt. Megélte az összefogás és az összetartás erejét, de kihívások is vannak bőven: nincs mindenhol internet, nem lehet tudni hogyan lesz az érettségi, a felvételi. Nehézkes a számonkérés. De Gergő atya nem csügged, azt tapasztalja, hogy nagy az összefogás és minden alakul, jó irányba tart.

Ezek után a miseszünetről, a lelkiáldozásról és az egyházi események, ünnepek mikéntjéről beszélgetett Gergő atya Szilvay Gergellyel. Az online alternatívák felsorolása mellett a jelenlegi szabályzások és ajánlások is elhangzottak. Bízhatunk, mert papjaink, a közösségek kreatívak és rengeteg lelki töltődsre alkalmas lehetőséget kínálnak: szentmiseközvetítés, videós előadások, streamelt keresztút, rózsafüzér…

Gergő atya kiemelte az imádság fontosságát, mert annak ereje van, és különösen nagy erre a szükség ebben a nehéz időben.

Kép: Mandiner