Isten tervei nagyobbak, mint a mi álmaink – Interjú az Új Esély Zenekarral

By 2019-05-18Egyéb

Ismét nagy örömmel tudunk beszámolni nektek egy új fejleményről, ugyanis a libanoni kórushoz magyarok is csatlakoznak majd a fesztiválon. A szombathelyi Új Esély Zenekar tagjai szintén ott leszenk majd a libanoniak között. Tislér Mónika a zenekar tagja mesélt nekünk.

Van valamilyen kötődésetek Máriabesnyőhöz vagy Medjugorjehez?

A Zenekarunknak nincs kötődése sem Medjugorjéhez sem Máriabesnyőhöz. Külön-külön már voltunk ezeken a helyeken zarándoklaton és lelkigyakorlaton. Én személy szerint Medjugorjéban 11 éves koromban voltam először egy iskolás jutalom kiránduláson és ott hallottam életemben először a templom előtt gitáros dalokat, melyek Istennek/Istenről szólnak. Ott indult el a szívemben minden. Máriabesnyőn pedig Ászáf 2 kurzust végeztem, ami szintén csak közelebb vitt Istenhez és a dicsőítő életformához.

Hogyan született a zenekar neve: Új Esély?

A Zenekar első neve KID Zenekar volt, ami Karizmatikus Ifjúsági Dicsőítő Zenekart jelentett. Ez tűnt a legfrappánsabbnak, mert hamar kellett valami, hogy a szolgálatokon be tudjanak minket mutatni. Aztán egy próba alkalmával az imádkozás közben jött egy érzület mindenkiben:

Isten az Új Esélyek Istene. Mert akárhányszor elesünk vagy eltávolodunk tőle emberi gyarlóságunk és gyengeségeink miatt, Ő mindig ad egy Új Esélyt.

Ez a Zenekar, ami egy közösség is mára, mindannyiunknak egy Új Esély volt. Ki-ki a maga múltjával kapott egy elhívást ebbe a Közösségbe, egy Új Esélyt a megtérésre, egy új életre, hogy Istennek szolgáljon. Ezért lett a nevünk Új Esély.

Kikből áll a zenekar?

Legjobb Barátai, testvérei vagyunk egymásnak. Isten kiválasztott és elhívott szolgái, amit önkéntesen csinálunk mindenhol, ahova csak megyünk.

Mit jelent számotokra a Máriabesnyői Mladifesten zenélni?

Hatalmas megtiszteltetést jelent, hogy szolgálhatunk az idei Máriabesnyői Mladifesten. Egy nagy kihívás is, mert ekkora zenekarral még nem szolgáltunk együtt, főleg nem külföldiekkel, de Istenért dobog a szívünk és tudjuk hogy a Szentlélek segítségével egyek leszünk velük ebben a szolgálatban is. Előrelépést is jelent, mert nem szolgáltunk még ekkora rendezvényen.

Mit üzennétek a fiataloknak, miért jöjjenek el mindenképp a Mladifestre?

Egészen egyszerűen ennél jobb helyen nem is tudnának lenni azon a hétvégén! Bármilyen lelkiállapotban vannak is épp, legyen az mély, vagy épp szárnyaló, Isten vár rájuk! Vár Rátok! Vár Rád!

A fesztiválon megtapasztalhatják milyen Istenünk is van nekünk. A Szentségimádáson találkozhatnak a gyógyító, vigasztaló, szabadító Istennel, aki Szeret minket, aki Utat mutat, aki kegyelmekkel és ajándékokkal halmoz el minket, ha végre kinyitjuk Neki a szívünk.

Emellett megtapasztalhatják a Szentlélekben való örömöt, szabadságot, amikor majd Isten előtt táncolunk, mint Dávid. Igaz barátokra tehetnek szert, akik ugyanúgy Isten mellett teszik/tették le a voksukat. Nem kell félniük a változástól és a döntésektől. Hogy mi lesz ha Isten kezdi őket formálni? Isten mindig a legjobbat akarja, és az Ő tervei nagyobbak, mint a mi álmaink! Feltétlen ott a helyük!

Mit jelent számotokra a fesztivál mottója: “Új szívet adok neketek”?

A fesztivál mottóját teljesen a magunkénak tudjuk mondani. Új szívet kapunk, egy Új Esélyt, hogy Isten lakjon bennünk, hogy átmosson minket és Vele együtt menjünk tovább az úton. Kő szív helyett egy Új, Hús szívet kapunk, amit Ő formált át. Új szív=Új Esély. Nekünk ez szinte ugyanazt jelenti. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy ez lesz a fesztivál mottója.

Mit vártok ti a fesztiváltól?

Isten Jelenlétére vágyunk és azért is fogunk imádkozni és dicsőíteni, hogy ezt mindenki megtapasztalhassa, aki ott lesz velünk. Hogy együtt élhessük át Isten Kegyelmeit. Izgatottan várjuk!

Lábánné Hollai Katalin

Jövök én is a fesztiválra! Most regisztrálok!